In Unity towards Stupidity: Berit Ås sprer 9/11-desinformasjon, sannhetssøkerene ikke så opptatt av sannhet allikevel


Red. anm.: Lett omskrevet 16/3-11. I 2011 er effekten av Ås’ – og andres – «aktivisme» åpenbar. Total ruin. Og hvor er de såkalte prominente nå, etter å ha disseminert en mengde sprøyt inn i «bevegelsen»? Mission Accomplished?

*** *** ***

“Den mest forræderske måte å skade en sak på, er å med vilje forsvare den med falske argumenter.”

– Friedrich Nietzsche

***

BERIT ÅS sprer (beviselig) desinformasjon, og skeptikerenes tastatur går naturlig nok varme:

  Berit Vås rir igjen
  SV-nestor: USA stod bak 9-11
  USA-hat som drivkraft

«Til sammenligning er det tilsynelatende ingen ledende SVere som er uenige i teorien om at Bush-administrasjonen stod bak terrorangrepene 11. september.»

Her snakker vi ikke bare om «teorien om at Bush-administrasjonen stod bak», men også at terroren ble gjennomført ved hjelp av blant annet videomanipulasjon og energistråler fra verdensrommet.

  Sterk kost i diskusjonsforeningen
  Tviler på 9/11

BERIT ÅS sprer desinformasjon, latterliggjør og ødelegger, men fraskriver seg ethvert ansvar.

– Jeg presiserer at dette ikke er mine egne påstander, det er gjengivelser av de spørsmål som har blitt reist av andre. Jeg har ikke tatt noe standpunkt i denne saken, jeg ønsker kun å stille spørsmålene, sier Ås til Nettavisen.

Hva er motivasjonen din for å gjøre dette?

– Folk her til lands er livredde for å bli kalt konspirasjonsteoretikere. Jeg opplever at terskelen for å drøfte disse spørsmålene er langt høyere i Norge enn i utlandet. Nå vil jeg vil ta opp debatten, sier Ås.

Hun vedgår at dette også er mer enn ren folkeopplysning fra hennes side:

– Jeg er opptatt av løgner, og for å avdekke dem må man stille spørsmål. Hvor mange løgner kan man akseptere fra de ledende politiske ledere? Jeg ønsker at en uhildet kommisjon skal gå gjennom den offentlige kommisjonsrapporten og hele handlingsforløpet i lys av det nye materialet som har kommet fram, sier hun.

http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article1547338.ece

«Jeg er opptatt av løgner …,» sier Ås.

Skikkelig kjempemegaopptatt.

Ny gransking av uhildet kommisjon på bakgrunn av konspirasjonsteorier om spacebeams?

Som hun ikke har gjort seg opp en formening om selv engang?

Hvordan kan man argumentere mot slikt?

BERIT ÅS sprer desinformasjon, og ingen lurer på hvorfor noen med hennes bakgrunn plutselig mister enhver form for oppegående dømmekraft?

Jeg etterlyser ikke tulle-undring over eksotiske skavanker av mental karakter, men seriøs og nøktern analyse.

Er det ikke forunderlig at noen med så mye kred og status (i visse kretser) går inn for å latterliggjøre og marginalisere seg selv, 9/11-saken og en hel bevegelse? I tillegg til SV.

Les bioen hennes og spør deg selv hvordan den siste setningens innhold stemmer overens med det i de foregående.

“In the information society, bad information drives out good information. The proliferation of misinformation causes the dilution of good, factual information. Valuable information on actual cover-ups, for instance, is discredited when other alleged, but non-factual and misleading, conspiracy theories are given undue currency. In short, bad conspiracy theories discredit all assertions of conspiracy, making for fertile ground in which actual conspiracies thrive.” (Uthevelse tilføyet)

http://findarticles.com/p/articles/mi_m0JZS/is_17_20/ai_n25095293/

It should go without saying that an investigation of a conspiracy like 9/11 will always a two-front war against disinformation. On one side are the gatekeepers pursuing a limited hangout. On the other side are crackpots and disinfo agents pushing bogus, discrediting evidence. Weeding out bogus claims is neither gatekeeping nor censorship but an absolutely critical activity.” (Uthevelse tilføyet)

  – Eric Salter, A Critical Review of WTC ‘No Plane’ Theories

Flere har spekulert – på den liksom morsomme måten – over årsaker til Ås’ uttalelser.

Unge Høyres avtroppende leder Torbjørn Røe Isaksen:

«Jeg har tidligere kommentert den norske avisen Le Mondes forsøk på å fremme de samme teoriene, noe som ikke kan forklares med annet enn et intenst hat til USA og en total mangel på kontakt med virkeligheten. At Berit Ås, en nestor som fortsatt lyttes til i partiet, fremmer de samme teoriene er bare skummelt. Eller et tegn på begynnende senilitet. Hadde dette kommet fra Gry «Jeg ble kidnappet og bortført av UFOer» Jannicke Jarlum ville ingen lettet på øyenbryene, men Ås er tross alt en slags intellektuell kapasitet. Eller, korreksjon, var…»

Lars Gule, som til Fri Tanke ytret sin dype skuffelse over at en så betydningsfull person som Ås reiste rundt og «sludret»:

«Det virker som om USA-kritikken har gått til hodet på henne. Hvis Gjengangeren siterer henne riktig, er dette så fjollete at man ikke kan ta det på alvor.»

Kan «USA-kritikken» utvikle seg til en eller annen form for mental lidelse, hvor alt av kritisk sans, kredibilitetshig og seriøsitet brått er som sunket i jorden?

Kan den det?

Til og med hos ridderakademikere med ultrapondus?

Finnes det i så tilfelle medisiner?

Er det ingen som seriøst bekymrer seg for Ås’ helsetilstand? Ingen solidaritet fra gamle partifeller?

Det tar nok en tid før Gule klarer å sette seg inn i 9/11-saken uten totalfraværende objektivitet, og med han sikkert mange andre «trygt plassert på venstresida politisk».

Snakke-imot-makta-gjengen, lissom.

BERIT ÅS sprer desinformasjon, og reaksjonen fra «Sannhetsøkerene» er å hylle hennes innsats, kalle henne «prominent», og med det støtte svadateoriene.

Det virker som om dere aldri har støtt på en innsidejobb-teori som ikke har falt i smak, noe som jo er absurd om man jakter sannhet.

Dere vet hvem dere er.

Når det ikke roses er tausheten øredøvende. Taushet og kolportering av propaganda er det vi beskylder MSM («mainstream media») for.

Interessant, ikke sant?

Ikke en kritisk røst??

«honeypot – discrediting by association»:

«A honey pot, in intelligence jargon, is a tempting source of information or ‘dangle’ that is set out to lure intended victims into a trap. Ultimately the honey pot is violently and maliciously discredited so as to destroy the credibility of anything stuck to it by association” (Uthevelse tilføyet)

  – Crossing the Rubicon, s. 184

Men å krydre kommentarfeltene med litt hardtslående aktivisme, generert av en real dose frakobling – se det er noe annet!


«Våkne opp!»

«Tenk sjæl!»

«Sau i Matrix…»

In Unity towards Stupidity?

Litt 911-debunking for spesielt interesserte?

Emmen ettersmak.

MENER JEG med dette å vite Ås’ motivasjon for spredning av sludder? Nei. Men jeg vet at metodene som benyttes er velkjente. Og effektive.

«Please enlighten your friends at 911pk-gruppen.no about TV Fakery and its role as disinformation. It may not bode well for their stated goal to have the media of Norway treat the subject of 911 with the seriousness and respect it deserves if one of the two links on the Welcome page points to a movie that promotes Nico Haupt style theories.»


  http://www.911blogger.com/node/11221#comment

Sant å si kan det virke som endel såkalte Sannhetssøkere jakter samme vilt som Ås og kompisane.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: